Početna Kaštela Stiže ciklona, kakvo vrijeme nosi

Stiže ciklona, kakvo vrijeme nosi

632
UDIO

Prognoza za Jadran

 
U ponedjeljak će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i većini krajeva suho. Više oblaka na otvorenom moru i sjevernom Jadranu, gdje će osobito u zaleđu Kvarnera u drugom dijelu dana pasti malo kiše. Slabo do umjereno jugo proširit će se cijelom obalom, a navečer će biti u jačanju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 8°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne temperature većinom od 16 do 20°C.
 
U utorak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. U većini krajeva će se zadržati suho, a lokalni će biti slabe kiše, većinom u zaleđu Kvarnera i na jugu Dalmacije u večernjim satima. Puhat će umjereno do jako, u drugom dijelu dana i vrlo jako jugo s čestima olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 21°C.
 
Srijeda donosi promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će padati većinom slaba kiša, najčešće na Kvarneru i na jugu Dalmacije, a u nekim predjelima, većinom srednjeg Jadrana, cijelog dana će se zadržati suho. Puhat će jako jugo s olujnim udarima. Od jutra toplo s minimalnim temperaturama od 10 do 15°C u zaobalju, od 15 do 18°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 21°C.
 
Četvrtak donosi pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu koja će ponegdje biti praćena grmljavinom. Lokalno će pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će umjereno do jako, na moru Dalmacije ponegdje i olujno jugo. Jutarnje i dnevne temperature neće se bitno mijenjati i bit će većinom od 16 do 20°C.
 
Petak će biti vrlo promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će padati kiša, a lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo koje će na moru i dalje imati olujne udare. Od jutra toplo, najviše dnevne temperature od 17 do 21°C.
 
Više sunca i manje oblaka u odnosu na prethodne dane bit će tijekom subote. Još je ujutro moguća kiša, a sredinom dana i poslijepodne dosta sunca i u većini predjela suho. Jugo će oslabiti, a najdulje će se zadržati na otvorenom moru. Bit će natprosječno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do 22°C.
 
Nedjelja donosi djelomično sunčano i u većini predjela suho vrijeme. Jugo će sasvim oslabiti, ali će navečer ponovno zapuhati. Jutro će biti svježije u odnosu na prethodne dane, danju znatno toplije od normale s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do 22°C.
 
IZVOR: crometeo