Početna Kaštela Kaštelanska vinska priča – Crljenak kaštelanski

Kaštelanska vinska priča – Crljenak kaštelanski

578
UDIO

Udruga za promicanje kvalitete živote, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela organizira manifestaciju „Kaštelanska vinska priča – Crljenak kaštelanski“, koja će se u Kaštelima održati 22. studenog ove godine.
Otkriće kaštelanskog crljenka, kao sinonima vinske sorte zinfandel, učinio je grad podno Kozjaka jedno od najpoznatijih vinskih destinacija u svijetu.U  cilju promocije ovog jedinstvenog brenda, održat će se projekcija filma „Kaštelanska vinska priča – crljenak kaštelanski“ i obred krštenja vina – pokrštavanje mošta u vino uz ceremonijalnu nazočnost hrvatskog vinskog kardinala Vlade Bauera iz Požege koji ima preko 50 godina vinskog staža održavanja ovakvih ceremonija.
 
U sklopu  manifestacije održat će se „Sajam vina i slatkih proizvoda“. Ova manifestacija ima za cilj predstaviti bogatstvo autohtonih slatkih proizvoda (meda, kolača, džemovi, sokovi, likeri…) zdrave hrane, autohtonih vina i drugih eko proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
PROGRAM:
1000 – Otvaranje Sajma vina i slatkih proizvoda uz prigodni program
1500 – 1700 – Ceremonija pokrštavanja mladog vina
Kulturno zabavni program
Projekcija filma Kaštelanska vinska priča – Crljenak kaštelanski
Degustacija jela 
 
Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na ovoj manifestaciji, te da na svojim štandovima prezentirate svoje proizvode .
 
Organizator: Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“
Koordinator: Željka Perdić , kontakt telefon: 091/2551 400 ; Fax : 021/227 028
Pokrovitelji: Grad Kaštela , TZG Kaštela
Sponzor: Hotel Baletna škola