Početna Kaštela Započinje projekt za osobe s posebnim potrebama-“Igramo se !”

Započinje projekt za osobe s posebnim potrebama-“Igramo se !”

746
UDIO

 
Dječji klub Dalmalino prema Konvenciji o pravima djeteta i u skladu s ciljevima i djelatnostima udruge, za djecu i mlade sa posebnim potrebama u periodu od 12. studenog do 05. prosinac 2014. godine organizira Projekt pod nazivom IGRAMO SE!. Projekt je namijenjen udrugama s područja Splitsko-dalmatinske županije.
Dalmalino kroz projekt ukazuje na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju, integraciji, načinima ophođenja prema djeci sa posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, te na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva.
Odviti će se socijalna integracija djece i mladih s posebnim potrebama, njihovih prijatelja, animatora i gostiju kroz zajedničko druženje, igru, ples i zabavu u trajanju od 2 sata.
Direktni korisnici koji su obuhvaćeni ovim projektom su: djeca s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, teškoćama u učenju, tjelesna invalidnost, stanja uzrokovana bolestima, djeca s problemima u ponašanju, djeca bez uočenih teškoća koja se aktivno uključuju bez selekcije i samostalno..
Udruge suradnici u projektu su: Centar FRA ANTE SEKELEZ – Vrlika, PRIJATELJ – Omiš, Centar JURAJ BONAČI – Sinj, UTIS – Sinj, Udrugu osoba s invaliditetom – Trilj, SRCE – Split, LASTAVICE – Split, SINDROM DOWN – Split, ZVONO – Split i SUNCE – Makarska.
IZVOR:kastela.hr