Početna Hrvatska “Crno nebo” iznad Hrvatske, istraga u tijeku

“Crno nebo” iznad Hrvatske, istraga u tijeku

888
UDIO

Svega nekoliko dana nakon što su objavljeni službeni rezultati istrage o događaju od 30. srpnja ove godine kada je u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe (HKZP) nestalo struje zbog čega je nebo nad Hrvatskom ostalo bez nadzora , naložena je revizija istrage. 

 
“Na sastanku HKZP-ovog Povjerenstva za sigurnost, kao najvišeg tijela za pitanja sigurnosti zračnog prometa, odlučeno je da istražno povjerenstvo za istraživanje događaja doradi svoje izvješće u cilju definiranja dodatnih preporuka za smanjenje rizika od ponavljanja ovakvog tipa događaja. Nakon toga direktor HKZP-a donio je odluku o produljenju rada”, objasnila je za Novi list glasnogovornica HKZP-a Marina Halužan dodajući kako se već razmatraju ranije donijete preporuke te se temeljem njih definiraju konkretni zadaci i potom provode relevantne mjere poboljšanja. 
 
Što će to konkretno značiti za sada nije poznato, no zna se da je prva “vatrogasna” mjera za zaštitu od prodora vode u zgradu HKZP-a, što je kumovalo isključivanju struje, bilo postavljanje vreća s pijeskom. 
 
Osim toga, direktor HKZP-a Dragan Bilać odlučio je nakon ovog incidenta koji je samo pravim čudom, ali i nadljudskim naporima iskusnijih kontrolora prošao bez težih posljedica, smijeniti dvojicu direktora. 
 
IZVOR: Danas.hr/Novi list