Početna Kaštela Gradonačelnik posjetio Europski parlament

Gradonačelnik posjetio Europski parlament

757
UDIO

U organizaciji Ureda zastupnice Ivane Maletić, od 10. do 11. studenoga gradonačelnici i načelnici -predstavnici lokalne samouprave Splitsko-dalmatinske županije, Šibensko – kninske, i Zadarske Županije posjetili su Europski parlament.

 
U posjetu je sudjelovao i gradonačelnik Grada Kaštela Ivan Udovičić, a povod posjeta bio je sudjelovanje na konferenciji „Kako uspješno i učinkovito koristiti EU fondove?“ sa ciljem informiranja o mogućnostima korištenja EU fondova i susretanje sa pozitivnim praksama iz država članica. Konferenciji su prisustvovali i zastupnici u Europskom parlamentu Ruža Tomašić, Dubravka Šuica i Andrej Plenković. Okupljene je, u ulozi domaćina, uvodnim izlaganjem pozdravila zastupnica Maletić, a zatim su im se obratili i predstavnici iż Komisije: Ivana Podhraški (Opća uprava za regionalnu politiku – DG Regio), Martina Zeković (Opća uprava za poljoprivredu i ruralni razvoj – DG Agri) i Toma Šutić (Opća uprava za poljoprivredu i ruralni razvoj – DG Agri).
 
Završno izlaganje pripalo je predstavnicima Društva za očuvanje šibenske baštine “Juraj Dalmatinac” Hrvoju Zekanoviću i Nikoli Grubiću.