Početna Hrvatska Povećan iznos pomoći za zapošljavanje mladih

Povećan iznos pomoći za zapošljavanje mladih

901
UDIO

Od početka iduće godine povisit će se novčana pomoć za nezaposlenu osobu koju je HZZ uključio u stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, prvenstveno mladih, i iznosit će neto 2.400 kuna

Od početka iduće godine povisit će se novčana pomoć za nezaposlenu osobu koju je Hrvatski zavod za zapošljavanje uključio u stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, prvenstveno mladih, i iznosit će neto 2.400 kuna, odlučila je u četvrtak Vlada na sjednici.
Do povećanja novčane pomoći koja je do sada iznosila 1.600 kuna neto, dolazi zato jer će se, osim iz državnog proračuna, financirati i iz sredstava Europskog socijalnog fonda, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.
Odluka će se primjenivati na novouključene osobe u stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, kao i na one ranije uključene, a koji će je koristiti i u idućoj godini.
Prema podacima Zavoda do 17. listopada u rad bez zasnivanja radnog odnosa ukupno je uključeno 22.566 osoba, a predviđa se da će u 2015. biti još 13 tisuća novih osoba.