Početna Hrvatska Kolinda pozvala Zorana i nije ga dočekala

Kolinda pozvala Zorana i nije ga dočekala

Nekad Marijana nije dolazila, danas Zoran.

703
UDIO

milan

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović u utorak, kako se i očekivalo, nije došao na sastanak na Pantovčak na koji ga je pozvala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
Grabar Kitarović je Milanovića čekala 40 minuta i nakon toga je izvijestila novinare da se Milanović, kao ni itko od njegovih suradnika, nije ispričao zbog nedolaska niti je zatražio drugi termin.
– Ovakvo postupanje predsjednika Vlade u normalnim, demokratskim i uljuđenim državama je nezamislivo. Takvim se ponašanjem dovode u pitanje institucije države i volja građana – rekla je Grabar Kitarović koja o razlozima nedolaska samo nagađa.

– Ili ga je osobna sujeta spriječila da normalno, odgovorno i uljuđeno obnaša svoje dužnosti ili gospodin Milanović zapravo nema što reći na sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore, jedno ili drugo – rekla je Grabar Kitarović.
Ponovila je da joj je želja bila da se zajedno sjedne za stol i da sa svim sudionicima u političkom životu nađe rješenje za izlazak iz krize.
– Milanoviću poručujem da interes države stavi ispred vlastitog interesa i da počne odgovorno obnašati dužnost predsjednika Vlade prema svim građanima. Građanima poručujem da ću raditi u interesu svih građana i da ću se brinuti o gospodarskom i socijalnom stanju u državi i da nikome, niti jednom pojedincu, neću dopustiti da iz vlastitog hira dovodi u pitanje ustavnopravni poredak u Hrvatskoj i smjer u kojem država ide. Vjerujem da mi možemo bolje – rekla je Grabar Kitarović i otišla na razgovor sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom koji je došao na sastanak, također na njezin poziv.

Pozvala čelnike svih stranaka

Podsjetimo, Grabar Kitarović je na konzultacije na Pantovčak pozvala čelnike svih stranka. U utorak u devet sati pozvala je i premijera te predsjednika SDP-a Zorana Milanovića no on nije došao. Na sastanak je došao šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Milanović je, pisali su ranije mediji, navodno prvo mislio da je sastanak zajednički odnosno da će na njemu biti svi predsjednici stranaka. No odlučio je da neće doći nakon što je saznao da su sastanci sazvani odvojeno.
Za utorak je Grabar Kitarović rezervirala termine za HDZ i SDP, a u idućim bi danima trebala primiti i predstavnike ostalih parlamentarnih stranaka. Tako je poziv za sastanak u srijedu upućen HNS-u i HDSSB-u, a iz Ureda predsjednice je potvrđeno da će uslijediti i pozivi laburistima i SDSS-u za sastanke idući tjedan.
Najave da Milanović neće doći na Pantovčak, u ponedjeljak je u Karlovcu komentirala predsjednica koja je izjavila da premijeru treba dati “šansu da se urazumi”.

IZVOR: 24sata.hr