Novi izbornik rukometaša Željko Babić objavio svoj prvi popis, ima i nekih promjena!

1161
UDIO

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju uskoro očekuje nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, igramo dvije utakmice protiv Norveške. Prva utakmica igra se 29. travnja u Norveškoj, kamo će naši krenuti već u nedjelju 26. travnja. Uzvratni susret igrat će se 3. svibnja u Varaždinu.

A danas je novi izbornik Željko Babić objavio svoj prvi popis igrača, a ima i nekih malih promjena. Za predstojeće kvalifikacije vratio je Marina Marića i Dragu Vukovića, dok je Antonio Kovačević iz PPD Zagreba dobio priliku zbog dobrih predstava u Ligi prvaka.

– Povratnici u reprezentaciju su Drago Vuković i Marino Marić, a priliku će dobiti i Antonio Kovačević. Prva dvojica su formom u Bundesligi zaslužili mjesto u momčadi i očekujem da to svojim angažmanom i igrama potvrde, dok je Kovačević napredovao u utakmicama Lige prvaka te će uz Štrleka biti alternativa na lijevom krilu, rekao je Babić i dodao:

– U nadolazećim utakmicama moramo biti jako oprezni i koncentrirani jer nas očekuje najteži protivnik u skupini. Prvi cilj uoči odlaska u Stavanger je uspostaviti koncept s kojim ćemo se suprotstaviti Norveškoj. Radi se o reprezentaciji koja zaslužuje respekt i maksimalnu ozbiljnost, a na nama je da potvrdimo ambicije i kvalifikacijske utakmice odradimo s maksimalnim učinkom te zadržimo prvo mjesto u skupini.

Babić je objavio popis od 16 igrača, ali odmah i onaj širi popis na kojem se nalazi 12 igrača koji mogu uskočiti u svakom trenutku bude li za to potrebe.

Popis igrača:

1. Mirko Alilović HC Veszprem
2. Filip Ivić RK PPD Zagreb
3. Manuel Štrlek HC Vive Tauron Kielce
4. Antonijo Kovačević RK PPD Zagreb
5. Zlatko Horvat RK PPD Zagreb
6. Ivan Čupić HC Vive Tauron Kielce
7. Igor Vori Paris Saint-Germain Handball
8. Marino Marić HC Melsungen
9. Ilija Brozović RK PPD Zagreb
10. Marko Kopljar Paris Saint-Germain Handball
11. Luka Stepančić RK PPD Zagreb
12. Domagoj Duvnjak HC Kiel
13. Ivan Slišković HC Celje Pivovarna Laško
14. Jakov Gojun Paris Saint-Germain Handball
15. Drago Vuković HC Lübbecke
16. Igor Karačić HC Vardar

Na širem popisu nalaze se: Marin Šego, Ivan Pešić, Jerko Matulić, Željko Musa, Ivan Ninčević, Luka Šebetić, Denis Buntić, Josip Valčić, Marko Mamić, Damir Bičanić, Stipe Mandalinić i Sandro Obranović.

preuzeto sa vecernji.hr