Početna Hrvatska KNJIZ – veselo natjecanje gradova u poznavanju književnosti

KNJIZ – veselo natjecanje gradova u poznavanju književnosti

Dođite!

771
UDIO

nk

 

Književni kviz u pet gradova u kojem će sudjelovati ekipe natjecatelja iz Osijeka, Rijeke, Splita, Šibenika i Zagreba.

Specijalno izdanje KNJIZA – veselog natjecanja gradova u poznavanju književnosti održat će se po drugi put u Noći knjige, 23. travnja s početkom u 20 sati. Knjiz će se već tradicionalno održati u 5 gradova (Osijek, Rijeka, Split, Šibenik, Zagreb), a pobjednička ekipa natjecanja bit će nagrađena atraktivnim nagradama.

Nagrade su europsko putovanje za dvoje u rodni grad slavnog pisca Franza Kafke – PRAG (nagradu najboljoj ekipi svih gradova poklanja putnička agencija F-tours iz Splita) i vrijedna izdanja Leksikografskog zavoda MK i nakladničke kuće Fraktura, kojima će biti nagrađene najbolje ekipe u svim gradovima.
Pitanja je pripremio Renato Baretić, poznati novinar i pisac s iskustvom u sastavljanju pitanja za kvizove kao što su Kviskoteka i Milijunaš. Još će jedan suradnik slavne Kviskoteke uveličati ovogodišnje izdanje Knjiza uz Krunu Lokotara: poseban gost i voditelj kviza u Zagrebu bit će naš poznati pisac Pavao Pavličić.
Knjiz će se održati na sljedećim lokacijama:

 

OSIJEK

Barcelona Pub, Vukovarska 4a

Voditeljica: Viktorija Livaja
RIJEKA
Klub mladih Rijeka, Erazma Barčića 9/a

Voditelji: Tamara Biro, Nikola Šubić i Edvard Lovrić

ŠIBENIK,

Klub Azimut, Obala Palih Omladinaca 2

Voditeljica: Marina Petković

SPLIT

Kavana Le Monde, Plinarska 6

Voditelj: Marijo Glavaš

 ZAGREB

Caffe bar Sova, Andrije Hebranga 10 (ulaz iz Gajeve)

Voditelji: Kruno Lokotar i Pavao Pavličić

Knjiz se održava po uzoru na poznati format pub kviza. U Knjizu se natječu natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Sudjelovati možete tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjetite lokaciju održavanja Knjiza u vašem gradu.

Svi koji se ne prijave mogu se natjecati izvan konkurencije, uživati u veseloj, poticajnoj i opuštenoj atmosferi te otići kući bogatiji za nova književna znanja i književne preporuke.

Ulaz slobodan!

 

Ne boj se književnoga brka,
nemoj da ti bude frka,
ako ti je knjiga draga,
Knjiz te vodi sve do Praga!