Početna Zanimljivosti Popila tablete za mršavljenje, pozlilo joj i umrla isti dan

Popila tablete za mršavljenje, pozlilo joj i umrla isti dan

911
UDIO

 

tablete

Eloise Aimee Parry (21), iz Shrewsburyja, umrla je nakon uzimanja tableta za koje se vjeruje kako su sadržavale vrlo otrovnu kemikaliju dinitrofenol poznatu i pod nazivom DNP.
Njezina majka, Fiona Parry, izjavila je kako je njezinoj kćeri naprosto ‘eksplodirala’ utroba i probavni trakt nakon konzimiranja tableta.

Rekla je kako joj se kći počela osjećati loše u vrijeme ručka 12. travnja te da se sama odvezla u bolnicu. Liječnicima je rekla što je uzimala, ali s obzirom da je bila potpuno prisebna, smatrali su da nema razloga za paniku.

No, njihovo se mišljenje ubrzo promijenilo nakon što je stigao toksikološki nalaz.

” Za tablete koje je unijela u organizam, nema protulijeka. Dvije tablete su smrtonosna doza, a ona ih je uzela osam. Kada su počele djelovati metabolizam je podivljao. Liječnici su je pokušali rashladiti, ali su izgubili bitku. Ona je doslovno gorjela iznutra “, kazala je Fiona Parry.

Ubrzo je prestala disati, pa je bila stavljena na respirator.

“Nakon što joj je prestalo raditi srce, doktori je nisu uspjeli oživjeti. Unijela je previše otrovne kemikalije u organizam da su posljedice bile neizbježne. Umrla je isti dan”, ispričala je nesretna majka.

Slučaj je preuzela policija koja provodi istragu te su izdali upozorenje za kupovinu tableta za mršavljenje putem interneta.

DNP, odnosno dinitrofenol, se na internetu reklamira kao “čudo mršavljenja”. Kemijski može ubrzati metabolizam osobe na iznimno opasnu razinu, što može izazvati ubrzano disanje, nenormalno brzo lupanje srca i povišenu temperaturu, prema National Health Service.
izvor:magazin.hr/theguardian.com