Bayern nakon preokreta slavio protiv Barcelone, ali Katalonci idu u finale!

935
UDIO

Bayern je uz bombastične najave dočekao Barcelonu na svojoj Allianz Areni u uzvratu polufinala Lige prvaka. No, zbog teškoća Bavaraca svima je bilo jasno kako će teško nadoknaditi 0:3 sa Nou Campa.

Pa iako je utakmica u Münchenu bila uzbudljiva i obilovala preokretima, a Bayern je uspio u naumu da pobijedi Katalonce (3:2), u finalu u Berlinu očekivano će igrati Barcelona. Bit će joj to rekordno 18. finale u europskim natjecanjima, a 8. u Ligi prvaka, prvo nakon četiri godine stanke. Dosad je četiri puta osvojila elitno natjecanje.

Momčad Pepa Guardiole bila je u crnoj seriji – četiri utakmice zaredom je pobijeđena, a 361 minutu nije postigla pogodak. Najveći problem svakako joj je bio izostanak ozlijeđenih Robbena i Riberyja. No, već u 7. minuti Benatia je glavom pogodio za rano vodstvo. Bavarci su priželjkivali takav početak.

Ali nisu priželjkivali da im Neymar s dva pogotka već do 29. minute praktično oduzme ulaznicu za finale. A baš to se dogodilo pa je bilo jasno kako će nastavak utakmice biti tek ‘odrađivanje posla’.

U oba navrata akcije za pogotke počele su od Lionela Messija, a Luis Suarez bio je dodavač. Brazilcu Neymaru bili su to 5. i 6. pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Bayern se nije predao i preko Lewandowskog (59.) i Müllera (74.) uspio je kreirati novi preokret. I prekinuti sjajan Barcelonin niz od sedam utakmica bez primljenog pogotka uz gol razliku 25:0.

Katalonci su se zaustavljanjem Bavaraca uspjeli osvetiti za težak poraz prije dvije godine, također u polufinalu, kad ih je Bayern ponizio s ukupnih 7:0.

Messi večeras nije uspio povećati prednost pred Cristianom Ronaldom na ljestvici najboljih strijelaca Lige prvaka. Argentinac je dosad zabio 77 golova, a ukupno 78 u europskim natjecanjima.

Ivan Rakitić igrao je do 72. minute. Pretrčao je 8,98 km, imao 26 dodavanja s točnošću od 81 posto. Imao je i prvu priliku za Barcu na utakmici, ali mu je Neuer obranio udarac.

A ušavši u igru umjesto Inieste, Xavi je postao prvi igrač sa 150 nastupa u Ligi prvaka.

Barcelona će u finalu igrati protiv pobjednika iz dvoboja Reala i Juventusa (prvi susret – 2:1 za Torineze).

Polufinale Lige prvaka

BAYERN – BARCELONA 3:2 (Benatia 7′, Lewandowski 59′, Müller 74′ / Neymar 15′, 29′)

BAYERN: Neuer – Boateng, Benatia, Rafinha, Bernat, Lahm (od 68. Rode), Schweinsteiger (od 87. Martinez), Alonso, Müller (od 87. Götze), Alcantara – Lewandowski.

BARCELONA: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (od 72. Mathieu), Busquets, Iniesta (od 75. Xavi) – Messi, Suárez (od 45. Pedro) , Neymar.

preuzeto sa vecernji.hr