Početna Kaštela Održana radionica “Stari uče mlade”

Održana radionica “Stari uče mlade”

Održana 1. radionica

619
UDIO

sum

U subotu, 23. svibnja 2015. održana je prva u nizu od šest radionica u sklopu projekta pod nazivom „Stari uče mlade“, kojeg provodi Udruga Trokut mladih Kaštela, i to na temu povrtlarstva i voćarstva.

Tridesetak zainteresiranih okupilo se u 17:30 sati na poljoprivrednom imanju voditelja radionice, kaštelanskog težaka Branka Klarića.

Branko Klarić pokazao se kao sjajan predavač te je sve prisutne (uključujući i trogodišnju djevojčicu) uspio zainteresirati i upoznati s brojnim poljodjelskim zanimljivostima kao što su sezonska sadnja voća i povrća, uzgoj i sakupljanje sjemenja, priprema i održavanje tla, prepoznavanje simptoma bolesti i štetočina, navrtanje (cijepljenje) vinove loze i rašeljke te upoznavanje sa sortama vinove loze, maslina i smokava. Nakon samog praktičnog dijela polaznici su ostali u ugodnom razgovoru s vitalnim 79-godišnjakom koji je vidno uživao u pitanjima koja su mu se postavljala, što je očit znak da mlade Kaštelane itekako zanima poljoprivreda, kazali su iz Udruge.

Projekt „Stari uče mlade“ se nastavlja u lipnju radionicom na temu ljekovito bilje, a točan datum radionice bit će na vrijeme objavljen.