Početna Split Svjetska informatička krema po četvrti put u Splitu

Svjetska informatička krema po četvrti put u Splitu

777
UDIO

marasU Splitu se i ove godine i to po četvrti put održava SHIFT konferencija koja predstavlja najveći informatički startup događaj u jugoistočnoj Europi.

Na samom otvaranju konferencije u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, uz gradonačelnika Grada Splita Ivu Baldasara i predsjednika Gradskog vijeća Grada Splita Borisa Ćurkovića, nazočili su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, Marko Jurčić, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za gospodarstvo, te župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja.

„Sretni smo da se kao grad možemo pohvaliti domaćinstvom najvećeg startup događaja u jugoistočnoj Europi. Taj status se nije dogodio slučajno i za njega su prije svega zaslužni organizatori koji ustrajno i s puno žara grade Shift priču i iz godine u godinu podižu je na sve veći nivo“ – naglasio je gradonačelnik te zatim dodao kako Shift za grad Split ima višestruki značaj, od potvrde da je Split grad znanja, obrazovanih i kreativnih ljudi do toga da nam ovakva događanja pomažu pozicionirati se na mapu destinacija poželjnih za sve vidove turizma, što naravno uključuje i kongresni čiji zamah, prateći razvoj infrastrukture, se tek očekuje.

Shift konferencija okuplja i predstavlja mlade poduzetnike iz svijeta informatičke tehnologije koji će se tijekom dvodnevnog druženja u Splitu pokušati povezati sa investitorima, mentorima, novinarima i predstavnicima svjetski priznatih informatičkih tvrtki koji mogu potaknuti njihov daljnji razvoj i poduprijeti plasman njihovih projekata na domaće i globalno tržište.

Dodajmo i to kako je ovogodišnji glavni cilj manifestacije upravo poticanje razvoja poduzetništva i međunarodna promidžba Republike Hrvatske kao zemlje znanja i inovacija.