Početna Hrvatska Zlo je pobijedilo, pogubljen Tomislav Salopek

Zlo je pobijedilo, pogubljen Tomislav Salopek

AFP JE objavio informaciju o tome kako je Islamska država javila da je pogubila Tomislava Salopeka, Hrvata otetog u Kairu 22. srpnja. Na internetu su se potom pojavile i slike pogubljenog Salopeka, čija autentičnost još uvijek nije službeno utvrđena. Index i ostali vodeći hrvatski mediji neće objaviti fotografiju smaknuća koju su objavili teroristi te apeliramo na čitatelje da učine isto.

1140
UDIO

ts

AFP JE objavio informaciju o tome kako je Islamska država javila da je pogubila Tomislava Salopeka, Hrvata otetog u Kairu 22. srpnja. Na internetu su se potom pojavile i slike pogubljenog Salopeka, čija autentičnost još uvijek nije službeno utvrđena. Index i ostali vodeći hrvatski mediji neće objaviti fotografiju smaknuća koju su objavili teroristi te apeliramo na čitatelje da učine isto.

Tijek događaja:

15:15 Reuters napominje da uz fotografiju dekapitiranog muškarca, za kojeg teroristi tvrde da je Salopek, stoji kopirani tekst vijesti iz arapskih medija s naslovima: “Hrvatska potvrđuje potporu Egiptu u naporima u borbi protiv ekstremizma i terorizma” i “Hrvatska potvrđuje kontinuiranu potporu Kurdistanu”.

14:55 Tomislav Salopek odlučio je otići u inozemstvo kako bi osigurao egzistenciju sebi i svojoj obitelji. Diplomirani geodet sa svjedodžbom Srednje poljoprivredne škole “Matija Antun Reljković”, Tomislav je bio vjerni navijač zagrebačkog Dinama, a 31. rođendan je proslavio tek nedavno, u lipnju. Od poznanika i susjeda obitelji Salopek posljednjih se dana moglo čuti da je čitavoj obitelji odvojenost oduvijek teško padala, to više što Tomislav nije imao mnogo prilike uživati u odrastanju svog sinčića… Ostatak Tomislavove životne priče pročitajte ovdje.

14:45 Prošla su tri tjedna od Tomislavove otmice. Kako se cijeli slučaj razvijao i što se poduzimalo kako bi se zatočenog Hrvata spasilo možete saznati ovdje.

14:25 Ukoliko vijest o smrti Tomislava Salopeka bude službeno potvrđena, ovo će biti deveta egzekucija zapadnog državljana od strane terorista Islamske države. O ostalim žrtvama radikalnih krvnika pročitajte ovdje.

14:15 Kolinda Grabar-Kitarović putem medijskog priopćenja obznanila je kako “otkazuje sve najavljene aktivnosti do kraja dana zbog obavljanja drugih državničkih poslova”.

14:00 Zoran Milanović održat će izvanrednu konferenciju za javnost u 17 sati. Milanovićevo obraćanje uživo pratite ovdje.