Početna Hrvatska Pljačka na Braču: Iz banke u Bolu ukrali 3,5 milijuna kuna?

Pljačka na Braču: Iz banke u Bolu ukrali 3,5 milijuna kuna?

U noći s utorka na srijedu nepoznati lopovi provalili su u Splitsku banku u Ulici Frane Radića u Bolu na otoku Braču. Policija je u srijedu dobila dojavu o provali. Očevid je završen u srijedu, a iz policije u interesu istrage nisu htjeli otkrivati detalje. Policija traga za počiniteljem ili više njih, točna materijalna šteta se ne zna, no radi se o višemilijunskom iznosu.

1118
UDIO

bol

Iz poslovnice banke navodno je ukradeno 2 milijuna kuna te još 200.000 eura. Novac nije bio spremljen u sefu banke, već u vrećama pripremljen za transport

U noći s utorka na srijedu nepoznati lopovi provalili su u Splitsku banku u Ulici Frane Radića u Bolu na otoku Braču. Policija je u srijedu dobila dojavu o provali. Očevid je završen u srijedu, a iz policije u interesu istrage nisu htjeli otkrivati detalje.
Policija traga za počiniteljem ili više njih, točna materijalna šteta se ne zna, no radi se o višemilijunskom iznosu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, iz poslovnice banke ukraden je iznos do oko 1,5 milijun kuna, u raznim valutama. Novac nije bio u sefu banke, već u vrećama pripremljen za transport.
Dalmacija News piše kako je ukraden znatno veći iznos – 2 milijuna kuna te dodatnih 200.000 eura, što bi zajedno iznosilo oko 3,5 milijuna kuna.

Pljačkaši su očito znali točno vrijeme kada se zapakirani novac prevozi u Split pa su preduhitrili zaštitare koji su novac trebali prepratiti. Banka nije imala zaštitara, a navodno se nije oglasio ni alarm niti su bile uključene nadzorne kamere.

Moguće je da su pljačkaši s velikim plijenom i dalje skriveni negdje na otoku i čekaju da se situacija smiri.

IZVOR: slobodnadalmacija.com