Početna Hrvatska Kome u Trogiru smeta Bernie Ecclestone

Kome u Trogiru smeta Bernie Ecclestone

Vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone već petnaest godina dolazi u Trogir, zdušno ga promovira po svijetu i dovodi svoje (pre)bogate prijatelje. Međutim, ove godine Bernie je nepoželjan u tom gradu.

1347
UDIO

be

Vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone već petnaest godina dolazi u Trogir, zdušno ga promovira po svijetu i dovodi svoje (pre)bogate prijatelje. Međutim, ove godine Bernie je nepoželjan u tom gradu.
Kako javlja Večernji list, Ecclestone je u subotu došao u Trogir uplovivši svojom jahtom Petara, no zbog “gužve” nije dobio dozvolu na vezu. Ipak, nakon što je netko od hrvatskih prijatelja “potegnuo vezu” u Lučkoj upravi Splitsko-dalmatinske županije, u nedjelju predvečer našlo se mjesta za Ecclestoneovu jahtu. Pri tome, nitko nije otkazao vez, niti jedna druga jahta nije oštećena…

Problema je bilo i početkom kolovoza kada je “Petara” s posadom čekala Bernieja i suprugu Fabianu da se ukrcaju, ali nakon početnog odbijanja, jahta se vezala uz trogirsku rivu. Slavni par je nakon toga plovio do Dubrovnika, a kada su se u subotu vratili, Trogirani su ga odbili vezati rekavši da na rivi za njega nema mjesta, ali da će biti u nedjelju ujutro.

Unatoč obećanju, i u nedjelju su vlasnika Formule 1 koji u Trogir dolazi punih 15 godina, dovodi prijatelje i zdušno ga promovira po svijetu, ponovno odbili uz obrazloženje da je cijela riva rezervirana i da otplovi dalje. Duboko razočarani, Bernie i Fabiana odlučili su otići. Međutim, u desetljeće i pol koliko dolazi u Trogir, Bernie je stekao i prijatelje koji su se uključlii u priču. Jedan od njih, koji očito zna kako kod nas treba rješavati probleme, povukao je veze, netko je o svemu informirao ravnatelja Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije koji se osobno uključio u priču. Tek nakon njegove intervencije i telefonskog poziva u Trogir, eto, našlo se mjesta za 54 metra dugu Petaru.
Blamaža s jednim od najbogatijih ljudi na svijetu, čije fotografije kako kupuje voće na trogirskoj tržnici, ribu na ribarnici, ljubi Fabianu, a u pozadini su trogirski “kampaneli” objavljuju svi svjetski tabloidi reklamirajući našu obalu, mogla se izbjeći. Dodajemo i da su na Petari i njegovi prijatelji – austrijski bračni par, vlasnici turističkog resorta i roditelji vozača Formule 1 Sebastiana Vettela.

IZVOR: liderpress.hr