Početna Split Ruglo Splita: Devastirani okoliš dvorane Gripe prijeti sigurnosti prolaznika

Ruglo Splita: Devastirani okoliš dvorane Gripe prijeti sigurnosti prolaznika

641
UDIO

Velik broj djece i odraslih svakodnevno prolazi pored dvorane Gripe čiji je okoliš zapušten već duže vrijeme. Odgovor na pitanje tko je odgovoran za “ružan” izgled i neuredan okoliš nećemo tražiti u ovom tekstu. Ono što ćemo napraviti jest upozoriti vas, naše čitatelje, da čuvate glave ako već prolazite tim područjem.

Razbijeni rasvjetni stupovi, osim što odavno nisu u funkciji, mogli bi prolaznicima, ne daj Bože, pasti na glavu. Iz nekih čak vire i naponski kablovi tako da je sreća što još nitko nije nastradao, naročita manja djeca koja vole svugdje zavlačiti svoje ručice. Rešetke za odvodnju koje se nalaze na samoj šetnici izbijene su iz poda i iz njih je već dobrano narasla trava. Opasnost od pada u šaht je mala upravo zahvaljujući travi izrasloj iz šahtova, ali manja djeca (napomenimo da tim putem svakodnevno prolazi stotinjak djece iz obližnjeg vrtića) ipak mogu propasti u njih. Nadamo se kako će nadležne službe sanirati šetnicu, odnosno rešetke za odvodnju kao i javnu rasvjetu prije nego li dođe do tragedije.

Ovo nije prvi put da pišemo o problemima održavanja okoliša u našem gradu, kao ni prvi put (a zasigurno ni zadnji) da upozoravamo kako je u pitanje dovedena sigurnost građana, kako onih velikih tako i onih malih.

preuzeto sa dalmacijanews.hr