Početna Hrvatska Petrov – Karamarko mora otići!

Petrov – Karamarko mora otići!

Most je odlučio kako je došlo vrijeme da prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko napusti Vladu jer je priča o njegovu prijateljstvu s lobistom MOL-a Jozom Petrovićem preveliki teret izvršnoj vlasti.

869
UDIO

karac

ZAGREB – Most je odlučio kako je došlo vrijeme da prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko napusti Vladu jer je priča o njegovu prijateljstvu s lobistom MOL-a Jozom Petrovićem preveliki teret izvršnoj vlasti.
– Prema mome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili su da će u Saboru glasati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti – rekao je Vecernjem listu čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.
Ne smije se dogoditi da Hrvatska ima slabiju poziciju nego što treba imati u mogućim pregovorima s MOL-om. Da sam šutio, to bi se možda i dogodilo. Za mene je Ina strateški interes Hrvatske i njenih građana i ne mogu ignorirati odgovornost koju osjećam prema njima, rekao je Petrov za Jutarnji list.
– Zamjeram Karamarku što nismo bili upoznati sa svim ovim stvarima koje su se pojavile zadnja tri tjedna. Možda on nije smatrao da trebamo biti upoznati jer je mislio da je to nečija privatna stvar. Ali, s druge strane, ne mogu se složiti da je sve ovo što se pokazalo samo nečija privatna stvar. Ovo nije zadiranje u obiteljsku intimu jer nitko ni na koji način ne propituje privatni život nijednog člana njegove obitelji, nego poslovne odnose. Mi predstavljamo izvršnu vlast na najvišoj razini.
U HDZ-u međutim ovo ne shvaćaju ozbiljno te cijelu priču vide kao pritisak Mosta na HDZ uoči subotnjeg Sabora stranke.

IZVOR : seebiz.eu