Početna Kaštela Završene 18. Večeri dalmatinske pisme – Kaštela 2016.: Klape Kaše i Subrenum...

Završene 18. Večeri dalmatinske pisme – Kaštela 2016.: Klape Kaše i Subrenum odnijele pobjedu

1427
UDIO

Završene su 18. Večeri dalmatinske pisme koje su se I ove godine održale na poljani pored župne crkve Sv.Mihovila u Kaštel Kambelovcu, a trijumfirali su Dubrovčani!

Prema ocjeni publike najbolja je bila klapa Kaše, a prema ocjeni stručnog suda najbolja je bila klapa Subrenum. Kaše su osvojile I treću nagradu žirija, dok je klapa Šufit po ocjeni publike bila treća, a po ocjeni žirija – druga. Drugu nagradu publike osvojila je klapa Sveti Jerolim.

Najbolju izvedbu kao I nagradu po izboru orkestra osvojila je klapa Štorija, nagradu za najbolji aranžman Ante Gašpardi, a najbolje je stihove napisao Pjero Mirić.

Na ovogodišnjem Kaštelanskom điru, u konkurenciji je nastupilo 20 klapskih izvođača s novim, autorskim skladbama.

Na ovogodišnjim Večerima dalmatinske pisme svoje su obljetnice proslavile dvije klape: Cjelovečernjim koncertom uz tamburaški orkestar pod ravnanjem Siniše Leopolda I gosta Đanija Stipaničeva Klapa HRM-a Sveti Juraj prve je večeri proslavila petnaest godina postojanja.

U drugoj večeri – Kaštelanskom điru, na samom je početku domaćin, klapa Cambi uz prigodne poklone diskografske kuće Scardona I govor zahvale direktora Branka Paića obilježila svojih trideset godina postojanja.

preuzeto sa vecernji.hr