Početna Hrvatska SJAJ I BIJEDA TELEKOMA (2)

SJAJ I BIJEDA TELEKOMA (2)

1562
UDIO

telekomCrni prihodi

OPTIMA VRAĆA NOVAC

Da podsjetim. Na bijes me nagnalo traženje te tvrtke da platim naknadu za ponovnu uspostavu poziva, premda za nedostavljanje uplatnica nisam bio odgovoran. (Iznos je bio jako malen, ali sama gesta jako iritantna. Ukratko, tražio sam da odmah uklone stavku i taj račun ispostave onima s kime su sklopili ugovor za dostavu pošiljki. Pošto oni nisu bili žurni u rješavanju sporne stavke, napravio sam nešto za što sam znao da će ih potaknuti. Kao i više puta do sada, kada bih naišao na problem koji tišti male ljude, otišao sam do portala Kastela.com. Objavljeni članak o nezakonitoj naplati poslao sam Optimi. (SJAJ I BIJEDA TELEKOMA)

No, nisu svi bili sigurni da sam u pravu tvrdeći da ta tvrtka mora snositi odgovornost, premda je za dostavu uplatnica plaćena druga tvrtka. Čak štoviše, moj prijatelj mali poduzetnik odmah se usprotivio mom stavu:

-Pa zašto bih ja bio odgovoran ako uredno plaćam nekome da moju robu dostavi nekome?

-Ako ja ne dobijem ono za što si se ti obvezao ugovorom da će mi biti dostavljeno, naravno da ću okriviti tebe! Na tebi je da ti okriviš one koje plaćaš za dostavu zbog nepoštivanja ugovorne obveze!

Upornu tvrdoglavost malog poduzetnika prekinula je preporučena pošiljka Optime Telekoma. Pisalo je da se pri sljedećem plaćanju računa uplati 75 Kn manje (toliko je stajalo na stavci za ponovnu uspostavu poziva).

kuv

P.S. Da sam znao kako će mi Optima tako rado vratiti neosnovano utjeranu naplatu, naravno da ne bih pisao o njima.

Duško Ljubić