Početna Split Iz Mall of Split otišli upravitelji, uskoro odlazi i InterSpar?!

Iz Mall of Split otišli upravitelji, uskoro odlazi i InterSpar?!

1187
UDIO

Bageri oko Mall of Splita još uvijek “ureduju”, navodno se čiste ostaci davno srušenih objekata ili uređuju parcele susjednih vlasnika, a u samom trgovačkom centru novi “potres”: već nekoliko dana naime tvrtka koja se bavila upravljanjem trgovačkim centrom, “SES Center management”, ne radi na poslovima održavanja, marketinga, osiguranja i koordinacije sa zakupcima!

Djelatnici te firme od ponedjeljka su na svojevrsnom “prisilnom”kolektivnom godišnjem odmoru (što istina ne predstavlja problem, većina bi mogla ostati na plaćenom odmoru i koji mjesec, obzirom na radne sate koje su sakupili proteklih mjeseci) te će sigurno biti tako barem do sredine mjeseca. Ta vijest međutim za sobom vuče brojne druge konotacije, a i dojam nije baš najpozitivniji…

“SES Centar management” je nakon (konačnog) otvaranja Mall of Split preuzela upravljanje najvećom šoping mekom na ovim prostorima, no značajno je napomenuti kako je u pitanju tvrtka koja je dio SPAR Austria Group. Pod upravom SES-a (Spar European Shopping Centres) je 30-ak velikih trgovačkih centara u Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Češkoj te Austriji, a ovaj na splitskim Mejašima im je prvi u Hrvatskoj.

Međutim, njihovo upravljanje nije dugo trajalo (još uvijek postoje neke šanse da se vrate projektu), navodno je “loša razina poslovnih odnosa” s investitorima presudila njihovom odlasku. Kako su dio SPAR grupacije, posljednjih dana (od početka kolovoza “SES Centar management ne funkcionira) se među ostalim zakupcima u trgovačkom centru pronio glas kako će Mall of Split napustiti i – InterSpar! A odlazak hipermarketa u prizemlju značio bi katastrofu. No ta odluka će se donijeti na višim razinama: samo poslovanje trgovine sigurno će imati svoju “težinu”, ali odlazak “njihovog” upravitelja nije beznačajan faktor.
Za sada je upravljanje Mall of Splitom u svim segmentima preuzeo investitor, odnosno odgovorni iz Mejaša Prvih… Što je izazvalo dvojake komentare direktno uključenih.

– Kakav je to centar koji nema management, odlučili smo se za Mall jer su u projektu bili Austrijanci. Nakon svega, sada izgleda da i oni odlaze… – šokirani su neki od vlasnika tvrtki koje posluju u trgovačkom centru. Drugi čini se nemaju ništa protiv odlaska slovenske tvrtke. “Nisu bili otvoreni prema nama zakupcima, teško ih je bilo dobiti, a potom još teže bilo što dogovoriti. U ovih posljednjih nekoliko dana sve smo dogovorili direktno s investitorom, puno brže i fleksibilnije.”

Iako još uvijek ništa nije rečeno niti potpisano krvlju, svi su izgledi da će Mejaši Prvi upravljati centrom dok ne nađu drugu tvrtku za management Mall of Split. Kako će se to odraziti na poslovanje centra (na kojeg u prvih 4-5 mjeseci i nije bilo pretjeranih navala kupaca), tek će vrijeme pokazati, no dubioze koje su do sada ostajale iza Mejaša Prvih upućuju na – oprez.

preuzeto sa dalmacijanews.hr