Početna Kaštela 6. Humanitarne sportske igre karnevalskih udruga

6. Humanitarne sportske igre karnevalskih udruga

6. Humanitarne sportske igre karnevalskih udruga 13. 08. 2016. Kaštel Sućurac (riva)

990
UDIO

maskare

Šestu godinu za redom udruga Šušur u suradnji s karnevalskim udrugama organizira humanitarne sportske igre karnevalskih udruga. Humanitarne sportske igre karnevalskih udruga zamišljene su kao humanitarno – zabavna manifestacija, a održat će se u sklopu ljetne fešte KPU Kampanel u Kaštel Sućurcu s početkom u 19 sati.

Ova humanitarne manifestacija ima za cilj senzibilizirati javnost za djecu s posebnim potrebama, promovirati njihov rad i kreativnost. Karnevalisti družeći se s djecom i roditeljima provest će vrijeme s njima u plesu i zabavi te će zajedno s njima prodavati suvenire koje su djeca izradila u svojim ustanovama.

Karnevalske udruge natjecat će se i u nekoliko igara: turanje kola barila, skakanje u vrićama, ples s balunima i igra spretnosti – nošenje fritule u kućarinu. Svaka karnevalska skupina natjecat će se za svoje štićenike (Centar za rehabilitaciju Mir, Udruga tjelesnih invalida Kaštela i udruga Naša dica) te će osvajanjem što većeg broja bodova i prodajom njihovih suvenira nastojati sakupiti što više novca koji je namijenjen udrugama za njihov rad.

Karnevalska udruga Kampanel spravljat će jela te će također od prodaje jela i pića dio sredstava donirati ovim udrugama koje skrbe o djeci s posebnim potrebama.

Organizator manifestacije je neprofitna udruga – Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine Šušur pod pokroviteljstvom Županije splitsko – dalmatinske, Grada Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela, Cemex Hrvatska i ZAMP-a.

Budite i Vi dio ovog humanitarnog projekta te kupnjom suvenira djece s posebnim potrebama pripomognite u njihovom daljnjem radu i stvaralaštvu.