Početna Kaštela More u Kaštelima – opet otprilike izvrsno

More u Kaštelima – opet otprilike izvrsno

Početkom kolovoza Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije obavio je još jedno uzorkovanje mora na kaštelanskim plažama, a rezultati govore da je na tri najistočnije plaže more zadovoljavajuće, na jednoj plaži u srcu Kaštela dobre, a na sedam plaža izvrsne kakvoće.

1474
UDIO

035Početkom kolovoza Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije obavio je još jedno uzorkovanje mora na kaštelanskim plažama, a rezultati govore da je na tri najistočnije plaže more zadovoljavajuće, na jednoj plaži u srcu Kaštela dobre, a na sedam plaža izvrsne kakvoće.

Ispitivanje je vršeno u prijepodnevnim satima, po poluoblačnom vremenu bez kiše i posebnog vjetra, a pokazalo je zadovoljavajuću ocjenu na plažama Gojača u Sućurcu te Kamp i Torac u Gomilici. More je bilo dobro na plaži Puntica u Lukšiću, a izvrsni su bili rezultati na Baletnoj u Kambelovcu, Šoulavy i Miljenko i Dobrila u Lukšiću, Palace i Đardin u Starom te Gabine i Resnik u Štafiliću.

Uzorkovanje mora početkom kolovoza obavilo se na 923 službene plaže na Jadranu, od čega je na 1,63 posto plaža more bilo dobro, na 1,30 posto plaža zadovoljavajuće, a na njih 896 more je bilo izvrsne kakvoće.
Osim u dijelu Kaštela, nešto lošija kvaliteta mora, iako odgovarajuća za kupanje, zabilježena je i na nekim plažama na području Novigrada u Istri, Omiša, Šibenika, Zlarina, Raba, Zatona,  okolice Dubrovnika, splitskih Kašjuna, Janjine, Postira i nekih drugih mjesta.

Ohrabrujuće je da niti na jednoj službenoj plaži nije zabilježena neodgovarajuća kakvoća mora koja bi izazvala zabranu kupanja. (Portal GK, D.P.)

Svi koji nevjeruju tekstu, neka pogledaju reportaže s kaštelanskih plaža :

Fotoreportaže s kaštelanskih plaža.