Početna Hrvatska Ljeto se ne predaje: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Ljeto se ne predaje: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

916
UDIO

Nije ugodno bilo hodočasnicima koji su prethodne noći hodočastili u Sinj. Temperatura se spustila na prohladnih 11 Celzijevih stupnjeva. Svježe noći, osobito u Dalmatinskoj zagori, prate nas još od posljednjeg prodora. Ipak, dani su sve topliji. Primjerice, u Kninu je najviša dnevna temperatura zraka bila 34°C, čak 5 stupnjeva viša od splitske najviše dnevne. Zagora je toplije od obale i otoka zbog rashladnog utjecaja mora. Površinske temperature mora tijekom ponedjeljka bile su od 21 do 25 stupnjeva, no do kraja tjedna sve će više rasti.

U novom tjednu vrijeme će biti pod dominantnim utjecajem anticiklone, a to znači da nas većinom čeka sunčano i vruće vrijeme.

Dok će na sjevernom Jadranu sljedeća tri dana povremeno biti pljuskova, u Dalmaciji će se zadržati suho. Tek u petak malo pljuskova moguće je u Dalmaciji, a sunčanije i još malo toplije bit će u dane vikenda.

U utorak, srijedu i četvrtak bit će pretežno vedro. Umjeren razvoj oblaka moguće je popodne uz granicu s BiH. Noću će biti tiho ili uz burin, danju iz slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 17°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature većinom od 28 do 33°C.
U petak djelomično sunčano, ali je mjestimice tijekom dana moguć slab i prolazan pljusak s grmljavinom, osobito u sjevernoj Dalmaciji. Vjetar slab, a temperature zraka bez veće promjene.

U dane vikenda prevladavat će vedro. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab do umjeren maestral, a popodne je na moru Dalmacije prolazno moguć pojačan vjetar zapadnih smjerova. Bit će malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 35°C.

preuzeto sa dalmacijanews.hr