Početna Kaštela Danas na Gripama počinje Božićni sajam antikviteta

Danas na Gripama počinje Božićni sajam antikviteta

1014
UDIO

camera-711040-1280_448972

Dalmatinsko kolekcionarsko društvo ‘Diokles’ i Zajednica udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (ZUDVDR) iz Splita organiziraju Božićni sajam antikviteta, kolekcionarstva, braniteljskih zadruga (rukotvorina) i autohtonih hrvatskih proizvoda koji će se održavati u Športskom centru Gripe u Splitu 16., 17., i 18. prosinca 2016. u vremenu od 9 do 21 sat.

Ovakav tip sajma u Splitu se organizira po prvi put. Cilj organizatora je da se ovakava vrsta sajma uhoda kao tradicija dva puta godišnje i to vikend prije Uskrsa te vikend prije Božića svake godine. Kako je za ovaj sajam bio poprilično veliki broj zainteresiranih izlagača to se organizatori nadaju da će i broj zainteresiranih posjetitelja sajma biti zadovoljavajući. Na sajmu će gostovati i izlagači iz BiH, a cilj je da u skoroj budućnosti sajam dobije i međunarodni karakter sa sudionicima – izlagačima iz cijele Europe.

Na sajmu će se izlagati sve vrste antikviteta, kolekcionarstva (poštanske marke – filatelija; papirnati i kovani novac – numizmatika; odlikovanja i medalje – faleristika; različite vojne oznake, plakete, našivci… – militarija; stare razgledince i dopisnice – kartofilija; telefonske kartice – kartičarstvo…), rukotvorine različitih braniteljskih zadruga ali i autohtoni hrvatski proizvodi…
izvor:dalmatinskiportal