Početna Kaštela Dodjeljenje stipendije kaštelanskim učenicima i studentima

Dodjeljenje stipendije kaštelanskim učenicima i studentima

964
UDIO

stip

U Gradskoj vijećnici danas se održala dodjela stipendija kaštelanskim učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendiranje ispunjavajući sve potrebne uvjete za akademsku godinu 2016./2017.

Uz gradonačelnika Ivana Udovičića potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik gradonačelnika Mili Novak i pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić.

Dobitnicima stipendija i njihovim roditeljima pozdravnim govorom obratio se gradonačelnik uputivši svima iskrene čestitke. Ukazavši na značaj učenja i studiranja gradonačelnik je izrazio i razumijevanje po pitanju pronalaska zaposlenja, i otežanih uvjeta osiguravanja stabilnog radnog mjesta. –  Za ovu godinu smo također povećali broj stipendija, nadamo se da ćemo i sljedeće godine obuhvatiti i veći broj zaslužnih učenika i studenata za dodjelu, i da ćete nakon školovanja svoja stečena znanja nastaviti razvijati u Kaštelima. Svima vam želim mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i ostvarivanju svojih ciljeva, te sretne nadolazeće blagdane – poručio je gradonačelnik Udovičić. Pozdravnom govoru pridružio se i zamjenik Mili Novak i pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić uz čestitke svim prisutnima na dobivenim stipendijama.

Prema Odluci gradonačelnika, za ovu školsku i akademsku godinu 2016./2017. Grad Kaštela je dodijelio 120 stipendija, a u trajanju školske/akademske godine, učenici stipendisti će primati 400,00 kuna mjesečno, a studenti 800,00 kuna.