Početna Hrvatska Narančasto upozorenje meteoalarma – očekuje nas nestabilno vrijeme

Narančasto upozorenje meteoalarma – očekuje nas nestabilno vrijeme

1198
UDIO

Zima još ne popušta, iako je mnogo blaža nego što je bila prije samo desetak dana kada su i najviše dnevne temperature bile u debelom ‘minusu’.

Vremenska prognoza HRT-a kaže da nas u nastavku tjedna i početkom idućeg čeka daljnja, iako ne potpuna stabilizacija atmosfere. Ponegdje na Jadranu još može pasti malo kiše, a u unutrašnjosti snijega, osobito u gorju i to u četvrtak i petak.

Malo snijega, a onda topliji i sunčaniji dani

Prema istoj prognozi, tijekom noći sa srijede na četvrtak ponovno može zalepršati i pokoja pahulja snijega. Na sjevernom Jadranu pretežno ili djelomice sunčano uz umjerenu, podno Velebita i jaku buru te temperaturu zraka od 9 do 12 stupnjeva Celzijevih.

U četvrtak će na kopnu biti oblačno, uz mali dnevni hod temperature, te uz mjestimični povremeni slab snijeg, osobito u gorju, gdje ga još može biti i u petak, kada će se razvedravati. U subotu većinom još sunčanije i danju toplije, osim u nizinama s dugotrajnom maglom, javlja HRT.

Olujni udari vjetra na sjevernom Jadranu

Na Jadranu će u sljedeća dva dana biti djelomice sunčano, a uz više oblaka malo kiše može pasti uglavnom u Dalmaciji, osobito na otocima. Sunčanije i uglavnom bez oborina očekuje se u subotu. Prevladavat će bura, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i jaka.

Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda izdao je narančasto upozorenje za Kvarner i Velebitski kanal. Ondje se sutra očekuju olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima, što će otežavati plovidbu, a moguće je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti. U Velebitskom kanalu očekuju se udari vjetra i do 100 kilometara na sat.

Za ostale dijelove Jadrana izdano je žuto upozorenje koje podrazumijeva “potencijalno opasne brzine vjetra” do 85 kilometara na sat.

IZVOR: net.hr