Početna Split Nema da nema: Stari koncept hara splitskim ulicama!

Nema da nema: Stari koncept hara splitskim ulicama!

1240
UDIO

Da je totalna drama oko parkiranja u centru Splita, nije ništa novo. Parkirališnih mjesta ima koliko ima, onih nekoliko stotina sretnika koji u središtu grada imaju u vlasništvu ili na korištenju kakvu garažu ili dvor nisu statistički značajni, tako da preostaje klasična varijanta. Snalaženje i izmišljanje mjesta za svoje limene ljubimce. Uvijek u sumnji i izlažući se riziku da će omražena pauk-služba reagirati baš u tih nekoliko minuta…

Iza robne kuće Dobri dosjetili su se jadu. Već su pripremljene (dakle u pitanju su stalni “gosti”), uredno isprintane u velikim fontovima, u ponekom slučaju i potpomognute nekim čvršćim objektom kako bi se dobro vidjele kroz staklo, obavijesti s brojevima mobitela. Ili barem obližnjom lokacijom u kojoj se vlasnik nalazi, a blokirao je ostale parkirane automobile.

Nije ovo kritika – u redu, vozač koji je zagrađen trebao bi imati mobitel i koju kunu na računu za nazvati dotični broj, pričekati možda minutu-dvije i sve je riješeno. I istina, nije to pažljivo prema tuđem vremenu, ali ako svi usvojimo taktiku isprintanih mobitela za šofer-šajbom, prije ili kasnije će nam se “usluga” vratiti, odnosno bit će to “zero sum game”.

Nota bene, ova strategija nije uzela maha samo na ovoj lokaciji: nedaleko, kod popularnog kafića Zele, dva vozila s istim “light-motivom” pod vjetrobranskim staklom kontakt vlasnika, oko (plaćenih) parkirališta isto… Ukratko, lajkamo inovativni (unaprijeđeni stari) koncept.

preuzeto sa dalmacijanews.hr