Početna Kolumna Tata -prvi i najdraži muškarac u vašem životu

Tata -prvi i najdraži muškarac u vašem životu

3218
UDIO

Tata-prvi i jedini muškarac u tvom životu

Svaki otac u životu jedne žene je njen princ, njen oslonac , njen prvi muškarac. Njega voli najviše. Njemu leti u naručje kad dođe s posla. Njemu skače po stomaku kad ovaj nedjeljom spava. Njemu se dižu kapci i pita se pavaš li.

On se bezuvjetno voli. On izvodi gluposti prije spavanja, on tutne džeparac kad mama zabrani , on kupi ono što mama neće. On je stup svega dobroga u životu ako je dobar otac. Kroz njega žena gleda sve ostale muškarce. Kad postane tinejdžerica , brani je kao lav svoju mladunčad. Njemu ni jedan muškarac nije dovoljno dobar. Teško prelomi to doba gdje njegova princeza iz male slatke curice prelazi u ženu .On nije osjećajan na onaj cmizdrasti način. On osjećaje pokazuje djelima. On je tu da riješi sve tvoje probleme. On plače kad se udaješ.

Kriomice da ga nitko ne vidi ali plače. Barem je moj plakao. Ćaća je tu da ti pokaže da te muško uvijek mora zaštititi. Ćaća je oslonac , stup obitelji. Ćaća je tu da zategne uzde ako se oni tvoji ludi ”konji” otmu. Ćaća je tu da ti kaže kad si pretjerala i kad treba da poletiš malo više. On je taj koji kaže tvom budućem ,pazi je najviše na svijetu jer ja sam je volio prvi. Ja sam joj udahnuo život i nemoj da joj fali dlaka s glave. Ćaća je ljudina, kralj. Jednim tužnim pogledom rušiš sve njegove barijere i sve zakone koje on ima u glavi.

Tata se zove kad imaš problem, premda svi misle da je mama zakon. Ne, tata je tihi anđeo. Tata te uči voziti auto. Tata ti taj isti auto i kupi pa nastane rat u obitelji. Mater se hvata za glavu, zar mi želiš ubiti dijete. On ti samo šeretski namigne tipa, pusti nek ona priča. Tata te prvi vozi na motoru. Praviš se važna kad te doveze ispred škole. Kad se udaš on razmazi tvoju djecu. Radi s njima sve ono što tebe nervira. Ali takav je to svemir i takav je to začarani krug. Jer ćaća je ćaća. I sve na svijetu je u redu ako je ćaća tu.

Svaki problem je smiješan, svaki problem je rješiv. Tata će. I sve ima smisla dok god pogledom tražiš njegovo odobravanje, dok god ga možeš nazvati i zatražiti pomoć, dok god život u tebi i njemu diše. Jer ćaća je prvi muškarac u tvom životu i on se voli najviše.

Sretan vam dan očeva …

Piše: Đurđica H.Čavka