Početna Hrvatska Hrvatska – novi ciklus investicija u nekretnine

Hrvatska – novi ciklus investicija u nekretnine

Analiza Colliers Internationala pokazuje da smo ušli u novi ciklus rasta.

766
UDIO

Stanje na tržištu nekretnina u prvom kvartalu 2017. pokazuje da smo ušli u novi ciklus rasta, zaključak je Vedrane Likan iz Colliers Internationala. Na tržištu se više kupuje i prodaje, a zamijećeno je i da rastu cijene pa čak postoji i opravdani strah od novog ‘nekretninskog balona’.

Najavljuju se i nove investicije i gradnje novih poslovnih zgrada u Zagrebu. Prošlu je godinu obilježila prodaja nekoliko trgovačkih centara, ali i činjenica da su banke počele čistiti bilance kroz prodaju nekretnine koje su služile kao kolaterali nenaplativim kreditima. U portfeljima banaka su brojne poslovne i stambene nekretnine pa u Colliersu očekuju da se dobar dio njih nađe na tržištu.

Najbolji i najpovoljniji izbor klimatizacijskih uređaja : Parchy CO. 20 godina sa Vama.

” Do kraja godine očekujemo nastavak jačanja potražnje te rasta transakcija na tržištu nekretnina i upozoravamo na mogućnost nastanka novog ‘balona’ kod cijena stambenih nekretnina te sve povezane rizike”, upozorava V. Likan ističući da je tržište stambenih nekretnina i dalje najlikvidniji segment jer kupci rješavaju stambeno pitanje i investiraju u turističke apartmane. Poslovne nekretnine su složenije transakcije, a stručnjaci kažu da često ponuda ne zadovoljava potražnju. Investitori traže i žele kupovati hotele koji već rade.