Početna Svijet Napad u Manchesteru: Uhićen 23-godišnjak, još se ne zna ima li ozlijeđenih...

Napad u Manchesteru: Uhićen 23-godišnjak, još se ne zna ima li ozlijeđenih Hrvata

1246
UDIO

Policija je u utorak priopćila da je uhitila 23-ogodišnjeg muškarca u velikom trgovačkom središtu Arndale u Manchesteru koji je nakratko bio zatvoren, ali zasad ne vjeruje da je ta osoba povezana sa sinoćnjim napadom u Manchester Areni u kojem su poginule 22 osobe.

“Muškarac je uhićen u centru Arndale – zasad ne vjerujemo da je to povezano sa sinoćnjim napadom”, napisala je policija na Twitteru.

Trgovački centar Arndale u središtu Manchestera bio je nakratko evakuiran a veliki broj ljudi istrčao je iz centra, javila je ranije agencija Reuters, dodajući da joj je jedan očevidac kazao da je čuo jaku eksploziju.

Centar je ponovno otvoren nakon što je policija uklonila kordon a radnici su se počeli polako vraćati na posao.

“Još ne se zna ima li ozlijeđenih Hrvata”

Hrvatski veleposlanik u Velikoj Britaniji kazao je u utorak kako se pretpostavlja da među stradalima na koncertu u Manchesteru gdje su poginule 22 osobe nema hrvatskih državljana, ali da to ne može sa sigurnošću potvrditi dok ne dobije konačnu informaciju.

“Mi smo se upravo čuli s britanskim vlastima. Oni još nemaju informacija o državljanstvima stradalih u napadu u Manchesteru. Pretpostavljamo da nema hrvatskih državljana ali ne možemo biti sigurni dok ne dobijemo konačnu potvrdu. Britanske vlasti su nas obećale obavijestiti čim nešto saznaju”, rekao je za Hinu hrvatski veleposlanik Ivan Grdešić.

U Manchesteru je u ponedjeljak navečer na koncertu Ariane Grande bombaš samoubojica izveo teroristički napad u kojem su poginule 22 osobe a 59 je ranjeno.

preuzeto sa dalmacijanews.hr