Početna Kaštela Split parking: Instalirajte aplikaciju za jednostavnije pronalaženje parkinga u gradu i prijavu...

Split parking: Instalirajte aplikaciju za jednostavnije pronalaženje parkinga u gradu i prijavu nepropisno parkiranih vozila

1790
UDIO

Split parking je povodom problema nepropisno parkiranih vozila objavio sljedeće priopćenje:

‘Nakon nedavne objave nekoliko članaka u medijima o pritužbama građana na prometne gužve i nepropisno parkirana vozila, gradska tvrtka Split parking pokušava razjasniti aktualno stanje na splitskim prometnicama i parkinzima, te olakšati građanima njihovo korištenje.

Svjesni situacije u kojoj se grad Split nalazi obzirom na sve veći broj automobila upućujemo ovaj dopis široj javnosti kako bi zajedno s građanima učinili pozitivne pomake pri poboljšanju usluge parkiranja u našem gradu. Na samom početku moramo ustvrditi kako smo nedavno bili primorani donijeti odluku o promjeni redovnog rada pauk službe preusmjeravajući fokus djelovanja na pješačke prijelaze, pješačke zone, nepropisno parkirana vozila u blizini škola, vrtića, na autobusnim stajalištima, višetračnim ulicama i slično, a sve zbog dužeg negativnog pritiska javnosti na našu pauk službu. Nakon niza negativno konotiranih članaka koji su objavljivani u medijima, ostale intervencije pauk službe, a u skladu s prometnim propisima, radimo po dojavi građana i prometnog redarstva Grada Splita.

Jedna od važnijih novosti je uvođenje aplikacije smart.splitparking.hr kojom nastojimo poboljšati uvjete pronalaženja parkinga po gradu, a nadamo se i poboljšati suradnju građana s tvrtkom na način da nam dojavljuju lokacije i fotografije nepropisno parkiranih vozila na gradskim ulicama. Usprkos nastojanjima da učinimo parkiranje jednostavnije i bez nepotrebne nervoze potrebno je objasniti građanima da nepropisno parkirana vozila u pješačkoj zoni ili po nogostupima spada pod kategorije u kojima bi i druge službe trebale reagirati.

Zato pozivamo građane da instaliraju aplikaciju koja je trenutno aktivna za iPhone, uskoro i za Android mobitele, a bit će od pomoći za jednostavnije parkiranje po gradskim ulicama i za prijavu nepropisno parkiranih vozila. Osim uz pomoć aplikacije, pauk službu građani mogu pozvati i na broj telefona 021 376 848 ili preko službi prometnog redarstva Grada Splita na broj 021 682 576.

Nadalje, na razgovore o aktualnoj temi smo uputili poziv svim čelnicima gradskih kotareva od kojih su se rijetki izrazili za suradnju. Ovim putem još jednom pozivamo predstavnike gradskih kotareva da se jave kako bi zajedno našli trajno rješenje gorućeg problema parkiranja u našem gradu.

U tvrtci Split parking znamo da samo uz pomoć građana i međusobne suradnje problem parkiranja u gradu Splitu može postati prošlost.’
izvor:dalmatinskiportal.hr