Početna Hrvatska Pred nama najgori toplinski val ove godine

Pred nama najgori toplinski val ove godine

1611
UDIO

Nakon izrazito toplog tjedna iza nas, kojeg je u nekim dijelovima Hrvatske presjeklo kišno nevrijeme, pred nama se nalazi novi, ove godine najjači, toplinski val zbog kojeg će se brojke na toplomjerima dizati i preko 40 stupnjeva Celzija.

Do sljedećeg tjedna u većini krajeva Hrvatske očekuje nas toplo i sunčano vrijeme bez padalina i jačeg vjetra, zbog čega će temperature dramatično rasti. Najgore će biti u unutrašnjosti zemlje, gdje će temperature većinom prelaziti 35 stupnjeva, dok će u priobalnim krajevima temperature kretati između 30-35 stupnjeva.

Vrhunac toplinskog vala očekuje se sljedeće srijede, kada bi u Kninu temperatura mogla doseći i 41 stupanj Celzija. U Zagrebu će u istom periodu biti između 35 i 39 stupnjeva, dok će Rijeka, Split i Dubrovnik imati temperature oko 30 stupnjeva. Naravno, to će biti vrijednosti izmjerene u hladu…

Akcija klima uređaja! Parchy CO.

U kontinentalnim su krajevima još u nedjelje mogući kratkotrajni pljuskovi, koje neće donijeti niti malo zahlađenja. Kiša bi mogla pasti u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Osječko-baranjskoj županiji, no već od ponedjeljka očekuje se dosad najgori toplinski val ovog ljeta.

Kraj sljedećeg tjedna donijet će tek lagano zahlađenje, i dalje bez padalina, a temperature će se i dalje kretati iznad 35 stupnjeva.

IZVOR: jutarnji.hr