Početna Hrvatska Upravo smo na vrhuncu “mini” toplinskog udara, uskoro slijedi …

Upravo smo na vrhuncu “mini” toplinskog udara, uskoro slijedi …

1146
UDIO

NAKON kratkotrajnog osvježenja stigao nam je novi toplinski val koji će ovaj put trajati puno kraće.

Danas nas očekuje pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće vrijeme. Poslijepodne su, najprije u gorskim krajevima te uz granicu sa Slovenijom, mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, piše DHMZ.

Puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, na Jadranu uz obalu još prijepodne slaba bura, danju umjereno jugo i jugozapadnjak.

Dalmacija u ljubičastom

Crometeo javlja da su sve temperature s mreže automatskih postaja na pljusak.com u 14 sati u Dalmaciji bile ljubičaste boje (temperatura 36°C ili viša), a čak na njih 13 je 40°C ili više.

“Zanimljivo kako je i trenutno najhladnija meteorološka postaja u Hrvatskoj baš u Dalmaciji, ona na Biokovu na Sv. Juri (1762m nm), 24°C.

Sutra temperature za 1 do 2°C više nego danas, od petka zahlađenje s oborinama u gorskoj Hrvatskoj te sjevernoj i srednjoj Dalmaciji, Banovini, Kordunu i južnom i zapadnom Zagorju”, napominje Crometeo.

U četvrtak slijedi vrhunac ovog kratkotrajnog toplinskog vala. Očekuje nas pretežno sunčano i još toplije vrijeme uz temperature koje bi ponegdje mogle biti i do 39 stupnjeva.

Najpovoljniji klima uređaji – Parchy CO.-Kaštela (<–saznajte cijene)

Od sredine dana su uz umjeren razvoj oblaka mogući i lokalni pljuskovi s grmljavinom, i to ponajprije u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni.

Najniža jutarnja temperatura bit će između 19 i 24 stupnja, na Jadranu od 23 do 28. Najviša dnevna temperatura sutra će biti između 34 i 39 stupnjeva.

U petak nova promjena

Već u petak nas očekuje nova promjena vremena i nagli pad temperature. Pljuskovi s grmljavinom, koji su za sutra najavljeni za gorje, u petak i subotu će se proširiti na gotovo cijelu zemlju.

Ponegdje je moguća i obilnija kiša, kao i olujno nevrijeme s tučom.

Krajem tjedna će se vrijeme opet stabilizirati, pa bi od početka idućeg tjedna ponovo moglo biti suho i toplo, ponegdje i vruće.

IZVOR: index.hr