Početna Hrvatska Kreće Kaštelanska škola glume

Kreće Kaštelanska škola glume

1897
UDIO

Još uživamo u dojmovima 7.Dana Kaštelanskog kazališta,a naši projektići već idu dalje! Ovaj petak ćete nas naći ispred škole u Kaštel Starom u sklopu Sajma mogućnosti- Kaštela 2017.,a o čemu je riječ, pročitajte u dolje navedenom tekstu!

U sklopu Glazbeno-scenske udruge  Teatar,  Kaštelansko kazalište, sa radom ubrzo započinje i ŠKOLA GLUME. Pod vodstvom diplomirane magistre glume, Đane Kuzmanić, djeca i odrasli imat će priliku upoznati se s osnovama glumačke tehnike, vježbama koncentracije, disanja, govorne artikulacije i ostalim vježbama potrebnim za osnovno kretanje i igru na kazališnoj sceni. Uz ove vježbe, polaznici škole glume kroz zabavne i zanimljive skečeve i kratkometražne filmove nastale tijekom pohađanja, upoznat će se i sa osnovama ponašanja ispred kamere, te na taj način naučiti razliku između kazališne i filmske glume.

Škola glume namijenjena je uzrastu od minimalno sedam godina, a nakon konačnih upisa, polaznici škole glume dijele se u grupe prema uzrastu. Škola glume održavat će se svake subote u trajanju od 90min (ipak ne mora značiti da će to ostati konačan termin jer se to može promijeniti ovisno o obavezama polaznika). Na plakatu možete vidjeti osnovne informacije o školi glume i kontaktirati nas putem mobitela ili naše mail adrese. Također, već ovog petka, 20. listopada, od 10 do 15 h u Gradskoj dvorani u Kaštel  Starom u sklopu nacionalnog programa ”Zajedno više možemo”, održat  će se projekt ”Sajam mogućnosti – Kaštela 2017.” Pozivamo zato sve zainteresirane, roditelje i djecu, mlade i odrasle – da u petak pronađu udrugu Teatar i zajedno s nama zarone u svijet mašte i kreativnosti.