Početna Kaštela Crveni meteoalarm – Olujna bura i snijeg diljem zemlje

Crveni meteoalarm – Olujna bura i snijeg diljem zemlje

352
UDIO

DANAS se u Hrvatskoj očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te u većini krajeva suho vrijeme. Slab snijeg moguć je u gorskim područjima, a kiša na jugu Dalmacije. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, javlja DHMZ.

Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Na Jadranu će puhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, zbog čega je na snazi crveni Meteoalarm.

Na snazi crveni Meteoalarm

Crveni Meteoalarm na snazi je za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala. Na području Kvarnera i Kvarnerića očekuje se jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 65 do 120 km/h.

Na području Velebitskog kanala očekuje se još jača bura, s udarima vjetra od 75 do 150 km/h. Iz Meteoalarma javljaju kako je vrijeme na dva područja na kojima je na snazi Meteoalarm vrlo opasno te kako podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Dodaju i kako je prisutan i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Najpovoljniji klimauređaji.

“Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa, ako putujete, pratite informacije o prometu”, upozorava Meteoalarm.

IZVOR: INDEX.hr