Početna Split Ministrica kulture posjetila Županiju

Ministrica kulture posjetila Županiju

1129
UDIO
Danas (utorak, 9. siječnja) je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, nakon što je jučer s ministrom Kujundžićom boravila u Imotskom, a prije današnje radionice u hotelu Radisson blu u Splitu, posjetila župana Blaženka Bobana.

Ministrica je izvijestila župana o obilasku muzeja i drugih kulturnih ustanova u Imotskom i o današnjoj radionici na kojoj će i sama sudjelovati.

Naime, ministarstvo kulture je 30. studenog 2017. godine objavilo otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“. Poziv se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a usmjeren je na razvoj sudioničkog upravljanja u kulturi. Poziv ostaje otvoren do 28. veljače 2018.

Cilj informativnih radionica, kojima će nazočiti i ministrica kulture, je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i kriterijima natječaja te procedurama za prijavu, ocjenjivanje i provedbu projekata. Sudjelovanje na informativnim radionicama je besplatno.

Izvor. Dalmacija .hr