Početna Kaštela Toga ima samo u Kaštelima: U jednu ulicu natrpali 118 šahti!

Toga ima samo u Kaštelima: U jednu ulicu natrpali 118 šahti!

Tijekom dana svatko tko tu dođe može "uživati" u nesvakidašnjem pogledu, dok se u noćnim satima glasna glazba, koju proizvodi dio šahti, odlično čuje

1172
UDIO

Turistička ulica u Kaštelima vrlo lako bi mogla ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

Naime, nakon što su dovršeni radovi na kanalizacijskom sustavu, u ovoj ulici, u dužini od devedesetak metara, ima čak 118 različitih šahtova za vodu, kanalizaciju i telefone, uz još nekoliko dodatnih rešetki za oborinsku odvodnju. Fotografija ulice koja je u ponedjeljak objavljena na Twitteru nasmijala je mnoge, ali stanarima Turističke ulice nije do smijeha.


– Makar da se promet zatvori ili ograniči pa da možemo noću spavati, jer buka je nesnošljiva. Nekoliko obitelji u ovoj ulici se bavi iznajmljivanjem smještaja i možete zamisliti kako to izgleda ljeti uz otvorene prozore – potužili su se stanovnici prošlog proljeća. Na prometne probleme, kažu, upozoravaju godinama, a potpisivali su i peticije da se ulica zatvori za promet. Preostalo im je jedino da se šale na svoj račun pa su predložili da se svaka šahta oboji u različitu boju pa kad se već turisti fotografiraju na šahtama, da to bude nešto drugačije, piše Index.