Početna Kaštela Maškare preuzimaju vlast 19. siječnja

Maškare preuzimaju vlast 19. siječnja

784
UDIO

Krajem ovog tjedna u Kaštelima počinju pokladna događanja. U petak u 20:00 sati u CB ”Gradska kavana” održat će se primopredaja ključeva Grada, u organizaciji KPU “Kampanel” i KKU “Poklade”. Tradicionalnom primopredajom ključeva maškarama, otvara se sezona krnjevalskih zbivanja, a maškare ostaju na vlasti sve do pokladnog utorka nakon čega ”stara vlast” opet preuzima vladajuću poziciju!

Prvo maškarano događanje počinje 21.siječnja kad će se održati Dičji krnjeval u Kambelovcu, u organizaciji udruge Polantana. Njihov 23. Kambelovski krnjeval održat će 04.veljače.

Dičji krnjeval u Donjim selim , u organizaciji KKU ”Poklade” na rasporedu je 04.veljače u 13:00 sati. Povorka kreće iz Lucijinog puta, preko rive do ex Plavog Jadrana. Krnjeval Donjih Kaštela je 13.veljače s početkom u 15:30 sati. Povorka po tradiciji ide preko donjokaštelanske rive do porta u Kaštel Starom. Istu tu večer u 20:00 održat će se maskenbal u hotelu Resnik, uz muziku uživo.

Udruga Poklade ove godine posebno organizira Veseli dičji grad,(05.02 – 12.02.2018.) koji će biti raspoređen po kaštelanskim vrtićima. Uključeni su i privatni i gradski vrtići.
Ove godine , po devetnaesti put po redu u OŠ ”Bijaći ”u Kaštel Novom ,09.02. organizira maskenbal pod motom ”PISMA DA , DROGA NE”!