Početna Hrvatska U Kaštelima gostuje akademski muški pjevački zbor FER-a iz Zagreba

U Kaštelima gostuje akademski muški pjevački zbor FER-a iz Zagreba

542
UDIO

Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“ – Kaštela ove subote 10. ožujka, ugostit će Akdemski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba. Koncert će se održati u Pastoralnom centru u Kaštel Štafiliću s početkom u 19.30 sati. U nedjelju 11. ožujka u 9.00 sati, FER-ovci će uveličati misno slavlje u župi Sv. Mihovila arkanđela u Kaštel Kambelovcu. Zborom ravna maestro Josip degl’ Ivellio.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl’ Ivellia i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Zbor u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega njegujući umjetnička dostignuća hrvatskih skladatelja. Repertoar uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske skladbe te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja.

Zbor je održao brojne koncerte u zemlji i inozemstvu. S ponosom ističu svoju koncertnu turneju u Rimu (održali su pet koncerata), gdje su pjevali na otvaranju ciklusa koncerata u organizaciji zaklade „Domenico Bartolucci“ povodom 100. obljetnice rođenja jednog od najvećih skladatelja crkvene glazbe 20. i početka 21. stoljeća msgr. Domenica kardinala Bartoluccia.

Akademski muški zbor Fakulteta elektronike i računarstva u Zagrebu je dobitnik dviju zlatnih plaketa na međunardodnim natjecanjima pjevačkih zborova: VIII. Zlatna lipa Tuhelja (2017.) i II. međunardno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih ansambala (2017.) gdje je osvojio Grand prix.

Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“ – Kaštela već je ostvarilo dvije uspješne suradnje s maestrom i skladateljem Josipom degl’ Ivelliom te ponosom ističu nastavak suradnje, a sve Kaštelane pozivaju na ugodno druženje u ovo korizmeno vrijeme.