Početna Hrvatska Nevjerojatno nasilje u Splitu, krvi je bilo posvuda

Nevjerojatno nasilje u Splitu, krvi je bilo posvuda

1011
UDIO

Pomozite! Gledala sam kako mi oca udaraju na podu pištoljem po glavi, vikala je Zrinka, kći invalida Domovinskog rata Nevena Vučića (57), u srijedu oko ponoći u Splitu.

Ona je bila u Nissan Primeri, koja ima oznaku invalidnosti, s ocem i bratom Ivanom Vučićem (26). Vraćali su se kući i tražili parking ispred ulaza u zgradu. Do pucnjave je došlo pedesetak metara dalje. Naime, tamo su ih u Fiat Puntu presreli M.M.F. (26) i njegov prijatelj T. Č., koji su negodovali zbog Nevenova načina vožnje.

– Dobacivali su ocu nešto u stilu: ‘Stari magarče, di voziš’ i vrijeđali ga. Otac im je uzvratio: ‘Što imate govoriti’, a onda je onaj mršaviji (M.M.F., op.a.) izvukao pištolj i počeo prijetiti. Otac je poludio, izašao iz auta. Ta dvojica su isto izašli, počeli su vikati – još pod dojmom ispričala nam je Zrinka.

Dodala je da se tih prvih nekoliko sekundi od šoka ni sama ne sjeća najbolje.

– Znam samo da je ovaj mršaviji počeo pucati okolo, a onaj niži koji je vozio pucao je u oca i brata. Kad im je valjda nestalo metaka, počeli su ih udarati pištoljima u glavu, ali moji su se dobro branili. Strašno je što se događa kad dva delinkventa, huligana, tek puštena iz zatvora, pucaju po ljudima – rekla nam je šokirana Zrinka. Puka je sreća da ni otac ni sin nisu teže ozlijeđeni u pucnjavi.

U bolnici su im sanirali ozljede i pustili ih na kućnu njegu. Iako smo i njih zatekli u stanu nakon neprospavane noći i svega što su doživjeli, nisu imali puno više reći. M.M.F. je iz oružja koje je potegao pucao prvo u zrak, potvrdili su nam očevici, potom u asfalt pored protivnika, dok je T.Ć. ciljao noge.

– Vidjela sam jednog muškarca razbijene glave kako ga odvozi vozilo Hitne pomoći. Krvi je bilo posvuda, na kolniku i okolnom pločniku. Prizor je bio strašan – rekla nam je čitateljica koja je snimila očevid.

Policija je odmah uhitila napadače koji su osumnjičeni, a pronađeni su i pištolji iz kojih je pucano. Policija je i u četvrtak ujutro nastavila očevid, tragali su za streljivom i drugim dokazima oko Krležine ulice, u kojoj se sve događalo. Cijeli slučaj je još tragičniji kad se zna da je Neven Vučić 1992. godine kao pripadnik IV. gardijske brigade u minskom polju izgubio nogu.

IZVOR: 24sata.hr