Početna Kaštela Kaštelani dobivaju lavandinu šetnicu u obliku labirinta

Kaštelani dobivaju lavandinu šetnicu u obliku labirinta

411
UDIO

Privode se kraju radovi na prvoj kaštelanskoj inhalatornoj šetnici i stazi zdravlja. Naime, Udruga Labirinti Zagreb osmislila je projekt uređenja šetnice na kojoj će biti zasađena lavanda u obliku labirinta. Novouređena šetnica nalazi se na području Kaštel Gomilice okružena Marinom Kaštela s juga, obližnje plaže sa zapada, parkirališta s istoka i obiteljskih kuća sa sjevera.

– Nešto manje od 100 tisuća kuna izdvojili smo iz proračuna za ovu namjenu. Prostor uz more koji je dosad bio prazan, sada će biti oplemenjen sadnicama lavande što će se za godinu dana pretvoriti u prekrasan labirint u kojemu će uživati djeca i odrasli. Radove na uređenju i postavljanju sadnica izvode djelatnici Vlastitog pogona, a bit će posađeno ukupno 1100 sadnica lavande na površini nešto manjoj od 1000 m2 – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović koji je obišao radove na uređenju nove lavandine šetnice.

Osim što će podignuti vizuru tog prostora, lavanda je poznata kao izuzetno ljekovita mediteranska biljka, pa će svi koji se nađu na tom mjestu moći uživati u zdravoj šetnji. Pozitvno djeluje na dišni sustav, kao sredstvo za smirenje, protiv nesanice, smanjuje bolove, pomaže u liječenju glavobolje, migrene, depresije, anksioznosti i pojačava otpornost na bolesti.