Početna Kaštela Na prosvjedu u Splitu bilo je približno 15 000 ljudi

Na prosvjedu u Splitu bilo je približno 15 000 ljudi

Iako su organizatori prosvjeda protiv Istanbulske konvencije tvrdili kako je na splitskoj rivi bilo oko 70.000 ljudi, policija u službenom izvješću demantira njihove navode

402
UDIO

“Oko 18 sati ocjenjujemo da je na prosvjedu bilo oko 15.000 ljudi, možda je do 19 sati taj broj narastao na 18.000, ali ocjenjujemo da je okvirna brojka oko 15.000 ljudi”, izjavio je Marendić dodavši da policija nije htjela u četvrtak objaviti broj prosvjednika jer je prvo trebalo prikupiti materijale koji će pomoći da se dođe do realne brojke .

 

Na prosvjedu nije zabilježen ni jedan incident zbog kojeg bi se podizala prekršajna ili kaznena prijava, ali komentirajući uzvike “Za dom spremni” iz policije ističu kako će, ako pronađu elemente prekršaja, postupati prema za to predviđenim procedurama. Cijeli skup sniman je kamerama, a policija je rekla da će naknadnim utvrđivanjem snimki utvrditi što se događalo. Marendić je novinarima rekao kako je skup na Rivi bio miran i dostojanstven, prosvjed završio u 19,20 sati, što je bilo u skladu s dogovorom s organizatorom, a policija je odlično surađivala s gradskim službama.