Početna Hrvatska Hrvatska volontira – bilo je veselo i dobro

Hrvatska volontira – bilo je veselo i dobro

493
UDIO

GRADITELJSKO – GEODETSKA TEHNIČKA ŠKOLA I ŠKOLA ZA DIZAJN, GRAFIKU I ODRŽIVU GRADNJU ZAVOLONTIRALE S CIJELOM HRVATSKOM

Ovaj tjedan bio je u cijeloj Hrvatskoj u znaku volontiranja, a sve zahvaljujući velikoj akciji Hrvatska volontira koju organizira Hrvatski centar za razvoj volonterstva u suradnji s regionalnim volonterskim centrima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Akciji su se, među ostalima, priključile i dvije splitske srednje škole: Graditeljsko – geodetska tehnička škola i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju.

Učenici Graditeljsko – geodetske tehničke škole,

 

okupljeni u Školskom volonterskom klubu Graditelji sreće, u srijedu su, 23. svibnja, posjetili udrugu Down 21 te pripremili zabavni program s korisnicima udruge. Pekle su se palačinke i kokice, gledalo se i navijalo za Hajduka, a vrhunac večeri bile su karaoke. Korisnici udruge, jednako kao i učenici, bili su oduševljeni zajedničkim druženjem koje je potrajalo do kasnih večernjih sati.

Učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju posjetili su u četvrtak, 24. svibnja,  Dom za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici. Tamo su zajedno s korisnicima zaigrali tombolu i briškulu, a sve je kulminiralo zajedničkim plesom i pjesmom. Posebno su se obradovali oni korisnici koji su na tomboli dobili nagrade koje su im pripremili učenici.

                Obe akcije osmislili su i organizirali sami učenici, kroz niz radionica koje se odvijaju u sklopu europskog projekta VolON – pojačaj volontiranje. Radionice su vodili profesori koordinatori za svaku školu (Matija Zekić Dragun, Marija Kapović, Ana Topić, Silvio Puljić) te volonteri mentori iz partnerske udruge SKAC Split. Projekt se nizom novih aktivnosti nastavlja i sljedeće školske godine.