Početna Kaštela Regionalna smotra zborova ”Canta Dalmatia” po prvi put u Kaštelima

Regionalna smotra zborova ”Canta Dalmatia” po prvi put u Kaštelima

320
UDIO

Ovog vikenda po prvi put održana je 1. regionalna smotra zborova u dvorcu Vitturi pod nazivom ”Canta Dalmatia”. U predvorju dvorca, točno u 19:30 na pozornicu su izašli organizatori smotre HPB ”Bijaćka vila”, pod ravnanjem Andre Čule,te su izveli  tri skladbe ,” Lokus iste”, ”Sušna zivka na škoju” te ”Kyrie” nakon čega je uslijedio kraći ljetni pljusak te su se izvođači i gledatelji premjestili u unutrašnjost dvorca. Gosti iz Vodica , Zbor Lira , pod ravnanjem Borne Ercega , izveo je tri skladbe, ”Samo moru virujem”,”Lollipop” te završno kolo iz opere ”Ero s onoga svijeta”. Svojom izvedbom ”Ave Maria”, ”Oj Splite grade” te ”Oče naš” PD Mirta iz Splita također je uveličala ovu sparnu, ljetnu noć . Posljednji koju su nastupili u revijalnom dijelu smotre su GPZ Neuma iz Drniša , izvedbom ”Hrabri ljudi ”,”The little light of mine” te ” Tiha noć se evo spusti”.

U natjecateljskom dijelu nastupila su dva zbora, MVA Schola Cantorum iz Splita koja je izvela ”Zdravo Marijo ”,”Lepo naše , ravno polje” te ”Hosana to the Sonof David”. HPGD Zoranić iz Zadra izveo je ” ”In te , Domine, speravi” ,”Locus iste”, ”Ako si pošla spat”. Ova dva zbora natjecala su se za odlazak na državno prvenstvo u Rovinju a o tome tko je bio bolji naknadno će odlučiti profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu , Dario Maleš.

Smotra zborova održala se pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture, grada Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije te Zračne luke Split.