Početna Kaštela Obljetnica željezničke nesreće u Rudinama

Obljetnica željezničke nesreće u Rudinama

381
UDIO

U Rudinama je obilježena deveta godišnjica željezničke nesreće, u kojoj je na tom mjestu poginulo 6 putnika, a 55 ih je bilo teže i lakše ozlijeđeno. Na spomen obilježju, položeni su vijenci i upaljene svijeće, a izaslanstvo Grada Kaštela predvodio je zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić.

Izaslanstvo HŽ-a na polaganju vijenaca predvodili su Darko Barišić, član Uprave HŽ Infrastrukture, Ante Jakelić, voditelj područne jedinice prometa jug, Mladen Lugarić, član Uprave HŽ Putničkog prijevoza, Srećko Gluić, šef regionalne jedinice HŽ Putnički prijevoz Split, Ivan Čičmir, šef regionalnog područja HŽ Carga Split.

U ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje oblježavanju su prisustvovali Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, Joško Grančić, zapovjednik DIP Split, Petar Kovačić, samostalni nadzornik za vatrogastvo, Jakov Božiković vatrogasni instruktor, a kaštelanske vatrogasce predstavljao je Ivica Radunić.

Podsjetimo, prije sedam godina na mjestu željezničke nesreće postavljeno je spomen obilježje. Riječ je o aluminijskoj skulpturi Špire Dmitrovića iz tvrtke Gredelj, a šest pragova simbolizira šest poginulih u nesreći.