Početna Kaštela Dani ponosa i slave u Kaštelima (FOTO)

Dani ponosa i slave u Kaštelima (FOTO)

487
UDIO

Sinoć je na portu u Kaštel Starom feštom i vatrometom obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, u organizaciji Hvidre Kaštela, Hvidre Splitsko –dalmatinske županije , Grad Kaštela te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović. U organizaciji ove fešte također se pridružila Hvidra Požeško – slavonske županije.

Ovo je dan kada se prisjećamo onih dana kolovoza  1995 godine,  kada su naši branitelji ušli u Knin i okolna mjesta  i time smo praktički postali slobodna i oslobođena država. Hvala Bogu, danas imamo slobodnu državu i ja im od srca zahvaljujem . Također , posebno pozdravljam i roditelje poginulih branitelja i doista želim da se uvijek  sjećamo onih koji su dali živote za našu domovinu, istaknuo je u uvodnom govoru gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

U zabavnom dijelu programa nastupao je Nedo Kovačev te ženska klapa Štorija a u 21 :00 nebo nad portom obasjao je spektakularan vatromet.

Ni kapi kiše nisu spriječile organizatore da prikažu video sa imenima poginulih branitelja Kaštela i Kaštelanske zagore  te im na taj način još jednom odaju počast.