Početna Kaštela Zabranjena ljubav ponovo uprizorena u Kaštelima: Legenda o Miljenku i Dobrili

Zabranjena ljubav ponovo uprizorena u Kaštelima: Legenda o Miljenku i Dobrili

549
UDIO

Već petu godinu Grad Kaštela i Turistička zajednica organiziraju manifestaciju ”Legenda o Miljenku i Dobrili”, koja se i ovog petka uprizorila ispred dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Scenarij za priču o najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima napisao je Dinko Morović a adaptaciju i režiju potpisuje Mladenka Grujica.U predstavi nastupaju glumci amateri te mladi glumci splitskog kazališta, Ana Perković i Pere Eranović.

U predstavi također sudjeluju KUD “Ante Zaninović”, KUD Karol Wojtyla te Kliški uskoci i KUU Sv. Kliment.Izuzetno uspješna predstava„Legenda o Miljenku i Dobrili“, okupila je više od 50 glumaca, pjevača, plesača i statista, koji su predstavu premijerno ove zime odigrali u Zagrebu, a onda i u Kaštelima.
Nakon uvodnog pozdrava gradonačelnika Ivanovića i službeno je otvorio manifestaciju nakon čega su nas glumci vratili nekoliko stoljeća unazad prikazujući nam najljepše i najtužnije dane Miljenka i Dobrile.
”Legenda o Miljenku i Dobrili” se nastavljaju u utorak s Večeri ljubavne poezije te Večeri glazbe iz plemićkih salona. Manifestacija završava u četvrtak, Dobrilinim glazbenim večerima, na kojima nastupaju sestre Husar te klapa Neverin.