Početna Kaštela Ove srijede u Kaštel Lukšiću održat će se Večer glazbe iz plemićkih...

Ove srijede u Kaštel Lukšiću održat će se Večer glazbe iz plemićkih salona

262
UDIO

U okviru manifestacije “Legenda o Miljenku i Dobrili” u dvorcu Rušinac u Kaštel Lukšiću ove srijede, 8. kolovoza 2018. s početkom u 20:30 sati održat će se Večer glazbe iz plemićkih salona.

Program je zamišljen kao povratak u doba baroka i renesanse kada su živjeli Miljenko i Dobrila, pa će se ovom večeri donijeti neki običaji plemstva kojima su pripadali najpoznatiji ljubavnici s ovih prostora.

Vokalne skladbe iz vremena renesanse, uglavnom frottole i vilanelle, ljubitelji glazbene umjetnosti imaju priliku čuti u idiličnom ambijentu perivoja dvorca Rušinac. Djela renesansnih autora izvodit će članovi Vokalnog ansambla Frottola iz Trogira pa će se moći čuti sladbe Gorzanisa, Gastoldija, Fabritiusa, Pordenonea i Praetoriusa čija su se djela nekad izvodila na dvorovima vladara diljem Europe. Voditeljica ansambla je Daniela Kontić Strojan

Program će obogatiti plesači KUD-a Ante Zaninović u baroknim kostimima izvodeći momferinu iz opere “Miljenko i Dobrila” Milivoja Koludrovića koja je skladana prema romanu Marka Kažotića. Za operu je Koludrović sam napisao libreto, što je rijetkost za skladatelje toga doba, a napisana je u narodnom duhu pa obluje arijama, duetima i zborovima.

Svi su pozvani, a ulaz je slobodan!

IZVOR: kastela.hr