Početna Hrvatska Šibenik: Teško ozlijeđen vatrogasac na službenoj dužnosti

Šibenik: Teško ozlijeđen vatrogasac na službenoj dužnosti

350
UDIO

Teške tjelesne ozljede zadobio je 36-godišnji Marjan Srdarev iz Vodica, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika.

Ovaj dugogodišnji profesionalni vatrogasac nije ozlijeđen prilikom gašenja požara, već je nastradao u do sada nezabilježenom incidentu dok je obavljao svoju službenu dužnost protupožarnog osiguranja na koncertu HypeBeats Music Festivala koji se u utorak na večer održavao u Šibeniku, na igralištu SC ‘Ljubica’ u Crnici.

– Mogu vam samo potvrditi da je naš vatrogasac ozlijeđen dok je s još dvojicom kolega protupožarno osiguravao koncert u Crnici. O detaljima ne mogu govoriti jer je u tijeku policijska istraga o ovom slučaju.

Našem vatrogascu liječnička pomoć najprije je pružena na mjestu događaja od ekipe Hitne pomoći koja je također bila prisutna na koncertu, potom u šibenskoj bolnici, a zbog težine ozljeda, tijekom večeri prevezen ja na liječenje u KBC Split. Ozljede su teške, ali nije životno ugrožen – kazao nam je Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika.

Kako neslužbeno doznajemo Srdarev je zadobio frakturu vilice i jagodične kosti, te je tijekom noći operiran u splitskoj bolnici.
Također, prema neslužbenim informacijama, vatrogascu su ozljede nanijeli ljudi iz organizacijskog tima ovog glazbenog festivala.

Iz šibenske policije su nam tek poručili da se ovom slučaju provodi intenzivna kriminalistička istraga, te da će se po njezinom završetku oglasiti priopćenjem.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr